Centrum always on my mind

16 kommenttia - “Centrum always on my mind”

 1. Henry Kirjoittaa:

  Tässä on paljon samankaltaisia lapsuuden nostalgiamuistelua kuin minulla.

  Minustakin parkkihalleissa oli hyvä tuoksu.
  Muistan kuinka kävimme usein isoisän autotallissa nuuskimassa. 🙂

 2. ThaNicky Kirjoittaa:

  Vaikken ihan 80-luvun lapsia olekaan, vaan vuosikymmen eteenpäin, niin samaistuin pariin kohtaan.

  Varsinkin tuohon bensan ja öljyntuoksuiseen parkkihalliin. Useasti lapsena touhusin isän kanssa autojen parissa meidän pihatallissa ja siellä oli tuo sama tuoksu (:
  Ja nuo markkalaitteet, niihin oli aina pakko päästä. Samoin sitten ”pallokoneet”, joista aina sai sitten muovipalleron sisässä jonkun lelun. Niitäkin piti useampi kinuta kauppareissuilla.

 3. Mireille Kirjoittaa:

  Jari Puikkonen oli kova sana. Itsellä ei muistaakseni ollut noita mäkihyppääjä-leluja, mutta jollain serkulla olisi ollut. Ja ne parkkihallit… joskus oon miettinyt että kuinkakohan paljon fiksumpi sitä olisi nyt jos ei silloin olisi niin kovasti tykännyt haistella parkkihalleja, bensa-asemia ja tusseja. XD

 4. Reta Kirjoittaa:

  Kyllä 90-luvun lapsena samaistun oikeastaan kaikkiin kohtiin. Tikkitakit oli päällä, tosin Kuomat jalassa 😀

 5. sari Kirjoittaa:

  Itse pikkukylän kakarana pääsin joskus kultaisella 70-luvulla Heps-tavarataloon (Kouvola?) ”isolle kirkolle” ja sain elämäni ensimmäisen collegepaidan jossa oli JAWS -printti ja se klassikko hain profiili samannimisestä elokuvasta. Samalla reissulla söin ensimmäiset popcornit… kyllä oli jännää. Lapsena kaikki on.

 6. Pulmu Kirjoittaa:

  Tuo viimeinen kuva kruuna tämän. Pitäisiköhän piirtää itsekin jokin nostalgiapläjäys.

 7. Bemary Kirjoittaa:

  Voi, mä juuri ja juuri muistan ton pallomeren! Ja hepan myös. 🙂 Loput muistikuvat ”ajalta ennen TRIO:a” ovatkin sitte hatarampia, harmi.

 8. Pisara Kirjoittaa:

  Heii, minulla olisi kysymys näihin piirroksiesi toteutukseen liittyen. Sinähän käytät Promarkereita? Löysin vanhasta blogistasi merkinnän aiheesta. Puoli päivää olen tässä ympäri nettiä etsinyt vastausta ongelmaani tuloksetta… Joten toivottavasti autat. ;D

  Eli millä mustalla kynällä piirrät kuvan puhtaaksi ilman että väritysvaiheessa Promarkerit suttaavat mustia rajojoa? Olen kaikki mahdolliset mustat tussit kokeillut, huopakynät, permanentit, grafiikkakynät, dogumenttikynät sun muut… Odottanut kärsivällisesti yön yli, että muste ehtii kuivua… Mutta eeei, Promarkerit suttaavat mustat rajat aina. Muistaakseni aikoinaan jonkun Promarker-paketin mukana tuli joku musta rajausynä, mutta sekin levisi tussien kanssa!? ;o Pitkään aikaan en siis ole tusseilla väritellyt, mutta nyt huvittaisi, jos vain löytäisin yhteensopivan työvälineen! 🙂

 9. hannai Kirjoittaa:

  Pisara –> juu, Promarkerit on käytössä. Käytän vähän mitä sattuu mustia tusseja, suosikkini on Tiimarista odtettu harmaa Sista Plastic-Pen, kokoa 03, ihan halpatussi siis. Toisinaan piirrän myös Pilotin Drawing Penillä tai Sakuran Pigma Micron -tussilla, josta pidän enemmän kuin noista Piloteista. Molempia saa muistaakseni Suomalaisesta kirjakaupasta.

  Tuo ongelmasi on kyllä tuttu minullekin ja säännöllisesti näissä töissäni reunaviivat vähän tuppaavat levähtämään, vaikka se ei aina näissä skannatuissa versioissa näykään jos ei tiedä mistä etsiä 😉 Musta tuntuu että tää rajojen suttaantuminen on pahempaa jos on käytössä ihan tuliterät Promarkerit, niiden väri tuntuu jotenkin ”märemmältä” kuin vähän jo kuivahtaneiden vanhojen. Tuntuu myös että ongelma on pahentunut viime aikoina, ehkä ovat sitten jollakin lailla muuttaneet värin koostumusta…? Tämä on kyllä siis täyttä mutua. Se Promarker-setin mukana tullut rajauskynä oli kyllä suunnilleen huonoin ikinä…

  En oikein osaa vastata kysymykseesi koska painiskelen siis itsekin jossakin määrin saman ongelman kanssa. Odotan usein seuraavaan päivään ennen kuin väritän, mutta kuten sanoit, pitkä kuivumisaikakaan ei aina auta. Ainoa asia mikä tulee mieleen on että minkälaista paperia käytät? Itselläni on huopakynille tarkoitettu Schoellerschammer-merkkinen lehtiö, joka imaisee aika tehokkaasti väriä ja ongelma ei ole niin suuri. Noissa lehtiöissäkin on kyllä eroja, yksi ulkomailta ostettu ei toiminut ollenkaan niin hyvin Promarkereiden kanssa vaikka olikin huopakynille tarkoitettu. Copic-papereista en tiedä, pitäisi varmaan kokeilla niitäkin.

 10. Pisara Kirjoittaa:

  Jeaah, kiitos vastauksesta ja vinkeistä kuitenkin!

  Hitsi, mulla kyllä noi Sakurat ja Pilotit suttaa ihan kamalasti molemmat. Täytyypä vielä kokeilla tuo Tiimari-kynä, jos vain satun löytämään.

  Minulla on kyllä ihan tuliteriäkin Promarkereita, kun täydensin juuri varastoa. Ainakin Promarkereiden ”etiketin” ulkoasu on muuttunut, ehkäpä tosiaan koostumuskin? Sillä kyllä minulla nyt jotenkuten se tussaaminen silloin joskus monta vuotta sitten onnistui, nyt suttaantuu kaikki niin pahasti ettei mitään tolkkua. 😮

  Nyt olen käyttänyt ihan Letraset:in papereita eli kaiken järjen mukaan pitäisi Promarkereilla toimia (sama merkki). Tarkalleen ottaen näitä:
  http://www.letraset.com/products/72-Pads/861-Layout-Pad-A4-60g/
  http://www.letraset.com/products/72-Pads/870-Cartridge-Paper-Pad-A4-270g/
  Joskus oli myös tuota Schoellershammer-paperia kans, mutta enpä muista millainen menestys minulla sen kanssa oli (jäi käyttämättä)…
  Jaa-a, ehkäpä sitten pitäisi kokeilla eri paperilaatuja vielä, josko taika piileisi niissä.

  Harvoin sun töistä kyllä suttaantumisia huomaa. 😀 Esim. nuo värilliset tekstilootat olisi kyllä tällä minun tämänhetken menestyksellä yhtä sössöä (tai mikä tahansa kohta jossa joutuu mustan tunssin päälle reilusti värittäämään).

 11. Tekno-Kekko Kirjoittaa:

  Tuo muovimönttimäkihypääjä oli uskomaton, ylisuuri ja yhteensopimaton mihinkään leikkikalujen yleiseen skaalaan. Sitä yritettiin jollakin tavalla hyödyntää käyttämällä keinutuolia vauhtirinteenä ja hyppyrinä, mutta joka kerta vara-Puikkonen rääpäisi 0,1 metrin hypyn turvalleen. Ikuiseksi arvoitukseksi jäi, millä tavalla sillä oli tarkoitus leikkiä. Siitä jäi aina vaikutelma, että yksinänsä siitä puuttuu jotakin.

  Oliko Centrumissa myös Lahden ensimmäinen pikasuutari Mister Minit vai onko tämä dementian tuottama harha.

 12. hannai Kirjoittaa:

  Pisara –> oletko muuten mahdollisesti Kvaakin jäsen? Siis Kvaak.fi -sarjisfoorumia tarkoitan. Jos et niin suosittelen lukemaan/liittymään. Foorumilla kohdassa ”Sarjakuvantekijöiden keskustelut” on monenlaista juttua kynä-, paperi- yms. ongelmista ja vinkeistä. Sieltä jos mistä voisit saada apua ongelmaan!

  Tekno-Kekko –> kyllä vara-Puikkonen lumesta tehdyissä mäissä hyppäsi ihan kohtalaisesti ja joskus jopa pysyi pystyssäkin 😉 Asento oli kyllä äärimmäisen kankea, kuinkas muutenkaan. Tuosta Mister Minitistä… Centrumista en osaa sanoa, ehkä olikin, mutta oliskos myös Sokoksessa ollut? Muistaakseni siellä oli mainoksena oikean kokoinen pahviukkeli, siis valokuvasta tehty, jolla oli mustat housut ja Mister Minitin punainen työtakki, ellen nyt sitten aivan puhu läpiä päähäni.

 13. Pisara Kirjoittaa:

  Enpä ole Kvaakin jäsen… Kiitos vinkistä, menenpä häiriköimään sinne seuraavaksi. 🙂

 14. Minorea Kirjoittaa:

  Yhdyn TheNickyyn, en kanssa 80-luvun lapsia ole vaan seuraavaa sukupolvea, mutta muistan aina, kun lähdettiin pienestä kaupungista käymään Mikkelin Anttilassa vanhempien kanssa ja parkkihalli oli AINA yhtä jännittävä paikka. Kesällä vanhemmat parkkeerasi auton aina katolle ja tykkäsin katsella sieltä kaupunkia. Kanssa haju oli kiva ja muistutti aina noista reissuista.

 15. Saga Kirjoittaa:

  Ysärilapsena toi trion paikalla ollut centrum kuullostaa jännältä, en tiennytkään aina lahdessa asuneena tommosesta! Oot ihana hanna ja hyvä piirtämään 🙂

 16. hannai Kirjoittaa:

  Centrum on vielä tuoreessa muistissa 😉 Kai se oli silloin jotain ihmeellistä kun ei ollut vielä Prisman kaltaisia hypermarketteja. Ja kiitos kovasti kehuista!

Jätä vastaus